jelmondat-aat

Description

"ERŐS AKARAT MINDEN AKADÁLYT LEGYŐZ — ERŐS AKARAT CSAK ERŐS HITBŐL FAKAD.”

ALTISZTI ALAPFELKÉSZÍTÉS

altiszti hivatás

AZ ALTISZTI HIVATÁS EGÉSZ EMBERT KÍVÁN, TESTBEN ÉS LÉLEKBEN.

Nem csak altiszteket képzünk, hanem vezetőket. Olyan katonákat akik képesek tisztjeik parancsait teljesíteni és képesek beosztott katonáikat vezetni. Egy jó altiszt végrehajtja a parancsot, törődik beosztottjaival, gondoskodik róluk.

IN PACE, UT SAPIENS, APTARIT IDONEA BELLO

küldetés és feladat

KÜLDETÉSÜNK ÉS FELADATUNK


A haza védelme, a nemzet szolgálata mindig is az elsődleges feladatunk lesz. Magasan képzett katonák bármikor, bárhol készen állnak a bevetésre, hogy megfeleljenek a különféle kihívásoknak. Mindig készen állunk a szolgálatra, a nap 24 órájában, az év 365 napján.

//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2023/07/IMG_3004-scaled.jpg
hazavédelme-bajtársiasság

A HAZA VÉDELMÉBEN


Hazánkat óvni, védeni kell. A honvédelem kérdése, ügye minden állampolgárkötelessége, a hon védelmében pedigmindannyian közösen kell, hogy szolgáljunk,mindenki a saját szakterületén

BAJTÁRSIASSÁG

Akik együtt szolgálnak, bajtársnak tekintik egymást, és együtt teszik fel életüket a hazavédelmére. A bajtársiasság a Magyar Honvédség legszebb, értékmegóvó kincsei közé tartozik. Amikor a szükség úgy hozza,csak azokra számíthatunk akikkel vált válnak vetve küzdünk egymás mellett. Ők a bajtársak!

Ez több egyszerű kollegalitásnál ez már egy TESTVÉRISÉG amely vérrel és verejtékkel köttetett!

képzésünk

KÉPZÉSÜNK

01

Az Altiszti Alapfelkészítés (AAF) célja felkészíteni az MH leendő altisztjeit a beosztásból adódó megfelelőszintű vezetői tevékenységre, a Magyar Honvédség Szolgálati Szabályzatának kiadásáról szóló 24/2005.(IV.30.) HM rendeletmellékletében meghatározottaltiszti feladataikra, a békeidőszakban és a különlegesjogrend időszakának bevezetése esetén, műveletiterületen és nemzetközikörnyezetben egyaránt. Az AAF fő célkitűzése, hogy a leendő altisztekben kialakítsa az altisztek főbb személyes, társas, vezetői, illetve módszerkompetenciákat.

02

Az AAF során a pályakezdéshez nélkülözhetetlen alapszíntű vezetői tudásanyagot sajátítják el. A vezetői képességek kialakításához többek között az alábbiakban kell ismereteket szerezniük, úgymint: a rajparancsnokharcparancs kiadásának módjai, menetalakzatok, tevékenység megállásnál, tevékenység járőrbázisfoglalása során, tevékenység az ellenséggel való találkozáskor, veszélyes terepszakasz leküzdése, reagálás ellenséges repülőeszközre, mesterlövészre vagy tüzérségi tűzre.

03

Az AAF végén van a fegyvernem/szakma választás. A választás során figyelembe veszik a leendőaltiszt érdeklődési körét, ugyanakkor a teljesítményük és elért eredményeik alapján kerülnek adottspecializációra.
Az AAT sikeres befejezését követően – a Hjt. Vhr. 97 §(1) bekezdés d) pontjára is figyelemmel - az MH a szakmai végzettségnek megfelelő altiszti beosztást biztosít az érintettek részére.

section-bfc0a8a
magyarnak lenni

MAGYARNAK LENNI ANNYI, MINT BÜSZKÉBBEN TŰRNI MÁSNÁL

A hozzáértés a jelszavam. A két alapvető kötelességem a rám szabott feladatok teljesítése és katonáim jóléte. Arra fogok törekedni, hogy tudásban és képességekben is jártas maradjak. Tisztában vagyok altiszti szerepemmel. Eleget fogok tenni az ebben a szerepkörben rejlő kötelezettségeimnek. Minden katonát megillet a kiemelkedő vezetés! Ezt a vezetést én biztosítom. Ismerem a katonáimat, és mindig az ő igényeiket fogom a sajátom fölé helyezni. Következetesen kommunikálok a katonáimmal és soha nem hagyom őket tájékozatlanul. Tisztességes és pártatlan leszek.

kik vagyunk

IN PACE, UT SAPIENS, APTARIT IDONEA BELLO

KIK VAGYUNK

Vezetők vagyunk a vezetésben, életre szóló képességekkel és lehetőségekkel mindenki számára.

Életkritikus döntéseket kell hoznunk és céltudatosan cselekednünk, olykor ellenséges, zavaros és tisztázatlan helyzetekben, amelyek időnként az emberi kitartás határáig próbára tesznek bennünket. Képzésünk, fejlődésünk és felkészítésünk személyesen is megtérülő, A közös értékek, az erős kötelék és az együttátélt megpróbáltatások egyesítenek bennünket, hogy a legnehezebb körülmények között is helyesen cselekedjünk.

CSATLAKOZOM

AAT felépítés

Az "Acélkocka" ALAP ALTISZTI TANFOLYAM EGYÉVES KÉPZÉS, NAPPALI MUNKARENDBEN. A KÉPZÉS IDEJE ALATT A RÉSZTVEVŐK TELJES ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLNEK.

1. ALAPKIKÉPZÉS
(8 HÉT)

Az alapkiképzés során sajátítják el azokat az alapismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a katonai szolgálat megkezdéséhez. Az alapkiképzés záróakkordja a Honvédeskü. Amennyiben az alapkiképzést a jelentkezőnem tudja teljesíteni, úgy nem folytathatja tanulmányait a megkezdett tanévben, de következő tanévre újra benyújthatja jelentkezését.

A képzés helye: Szentendre, Csobánka, Izbég;

2. ALTISZTI ALAPFELKÉSZÍTÉS
(14 HÉT)

Az altiszti alapfelkészítés során olyan alapszintű vezetői tudásanyagot sajátítanak el, melyek ismerete nélkülözhetetlen a pályakezdéshez.

A képzés helye: Szentendre;

3. SZAKMAI TANFOLYAMOK
(20-25 HÉT)


A leendő beosztásuknak megfelelő szakmai gyakorlati felkészítést kapják meg a kijelölt helyőrségekben.

A képzés helye: a Magyar Honvédség szakmai képzésekbe bevont alakulatainak helyőrségei;

4. ALTISZTAVATÁS
(1 HÉT)

A képzés végén külön alaki felkészítésben fognak részesülni, hogy felkészülten hajtsák végre az Altisztavatást.

Helye: Szentendre és a Hősök tere

az altiszt

Description

AZ ALTISZT

Beosztása alapján minden altiszt vezető. Nincs olyan, hogy „nincs vezetői felelősség” attól függően, hogy milyen beosztásban ülsz. A vezetés hallgatólagos és velejáró. Ez egy hierarchikus szervezet ami azt jelenti, hogy mindenki, aki nálad alacsonyabb beosztásban van, téged keres vezetőnek, és mindenki, aki magasabb rendfokozatot kapott, elvárja, hogy ezt biztosítsd is az állománynak. Az altisztek a NATO és saját hadseregünk gerince. Támogatjuk vezetésünket és támogatjuk beosztottjainkat.


Az altisztek elősegítik a nyílt és őszinte kommunikációt a parancsnokságon belül, azzal a céllal, hogy a parancsnokság kitűnjön a parancsnok elképzelésének valómegfelelésben és a küldetés teljesítésében.

CSATLAKOZOM
kövessminket-fb-insta-tiktok-email

A HAZA MINDENEKELŐTT

Kövess minket a közösségi médiában ahol még többet megtudhatsz arról, hogymilyen az élet nálunk.
Bármi kérdésed van még az Altiszt képzéssel kapcsolatban a boriték ikonra kattintva küldhetsz nekünk e-mail-t.
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2022/08/5969008-e1659633552352.png
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2022/08/ig-icon-e1659634331942.png
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2022/08/facebook-icon-e1659634233301.png
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2023/07/email-copy-e1690308115566.png
Csatlakozz

CSATLAKOZZ!


Azon dolgozunk, hogy a Magyar Honvédség a régió legmodernebb és legfejlettebb hadseregévé váljon.

De ehhez Te is kellesz!

CSATLAKOZOM

Description

határidők

AZ "Acélkocka" ALTISZTI ALAPFELKÉSZÍTÉS FOLYAMATOSAN LEHET JELENTKEZNI, EHHEZ KERESD FEL A LAKHELYED SZERINTI LEGKÖZELEBBI TOBORZÓ IRODÁNKAT!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ   
2024. 06. 17.

FELVÉTELI BESZÉLGETÉS:
2024. 06. 24 - 2024. 06. 27.

FELVÉTELI EREDMÉNYHIRDETÉS:
2024. 08. 12.

BEVONULÁS:
2024. 08. 26.

//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/08/kepzesek_slider_acelkocka-2-scaled.jpg
Jelentkezéshez Szükséges Dokumentumok:
  • érettségi;
  • alkalmas minősítés szerzése a Magyar Honvédség fizikai, pszichológiai és egészségügyi vizsgálatán;
  • erkölcsi bizonyítvány;
  • nyelvvizsga bizonyítvány (ha van);
  • jogosítvány (ha van);
  • szakmai végzettségről szóló oklevél, bizonyítvány, diploma (ha van).

HA A TÁRGYÉVI PÓTFELVÉTELI HATÁRIDEJÉT ÉS BEVONULÁST KÖVETŐEN ADJÁTOK LE A JELENTKEZÉSETEKET, AKKOR A KÖVETKEZŐ ÉVBEN INDULÓ KÉPZÉSHEZ KERÜLTÖK BESOROLÁSRA!

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.