section-0febda0

Jelképeink

A csapatkarjelzés színvilágát illetően az MH Központi Kiképző Bázis (továbbiakban MH KKB) és az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola (továbbiakban MH KPTSZI) karjelzéséhez, formailag a korábban Szentendrén működő Kossuth Lajos Katonai Főiskola (továbbiakban KLKF) címeréhez kötődik.
A csapatkarjelzés tervezetben több elem is jelzi az alakulat Szentendre városhoz való kötődését.

Egyrészt megjelennek a karjelzésben a kék-sárga színek, amelyek Szentendre város címerének színeire utalnak, másrészt szerepel a karjelzés alsó részén a várfal szimbóluma, amely Szentendre történelmi gyökereire emlékeztet. (Szentendre a római kori Pannónia provincia fennállása idején Aquincumnak „Farkas-vár” néven ismert elővédje volt.)

A karjelzés háromszög alakja a KLKF hagyományaihoz történő visszanyúlást szimbolizálja. A fentiek mellett az „altiszti szurony” jelenik meg a csapatkarjelzés központi motívumaként, amely az altiszti kar szimbolikus szálfegyvere.

A karjelzésben megjelenő két „A” betű az Altiszti Akadémia rövidítése, amely egyértelmű és messziről látható felvilágosítással szolgál a csapat hovatartozását illetően.

 

section-fbd407d

KÖZNAPI / TÁRSASÁGI ÖLTÖZET

A karjelzés – egy 80 mm-es átmérőjű körbe írható – egyenlő szárú háromszög (alapja 67 mm, magassága 62 mm, szárai 70 mm), amely bal oldali alapszíne kék, jobb oldali alapszíne sárga és a pajzs alján látható várfal ezüst színű.

A karjelzés közepén elhelyezkedő „altiszti szurony” markolata, markolatvége világos barna, kosara ezüst, pengéje pedig szürke színű. A tőr jobb és bal oldalán megjelenő, az MH Altiszti Akadémia kezdőbetűit szimbolizáló két „A” betű vörös színű.

A képi megjelenést körbezáró feliratsáv alapszíne ezüst, a feliratok (MAGYAR HONVÉDSÉG ALTISZTI AKADÉMIA SZENTENDRE) feketék és valamennyi kontúrvonal, valamint a karjelzés külső kerete fekete színű.

//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/07/Coa-Insignia-Hungary-MH-AA-tarsasagi.png
section-da6104a
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/07/Coa-Insignia-Hungary-MH-AA-gyakorlo.png

HADI- (GYAKORLÓ-) ÖLTÖZET

A karjelzés hadi- (gyakorló-) öltözetre – egy 80 mm-es átmérőjű körbe írható – egyenlő szárú háromszög (alapja 67 mm, magassága 62 mm, szárai 70 mm), amely bal oldali barna alapszíne sötétebb, jobb oldali barna alapszíne világosabb, valamint a pajzs alján látható várfal szintén eltérő árnyalatú barna szín. A karjelzés közepén elhelyezkedő „altiszti szurony” markolata barna, markolatvége világos barna, kosara ezüst, pengéje pedig szürke színű, valamint a szurony kontúrvonala barna. A szurony jobb és bal oldalán megjelenő, az MH Altiszti Akadémia kezdőbetűit szimbolizáló két „A” betű sötét barna színű. A képi megjelenést körbezáró feliratsáv alapszíne zöld, a feliratok (MAGYAR HONVÉDSÉG ALTISZTI AKADÉMIA SZENTENDRE) barnák és kontúrvonalaik, valamint a karjelzés külső kerete fekete színű.

section-ba030ee

MH AA Kis érem

Az MH AA kis érméje egy 42,5mm átmérőjű, vörösrézből készült kör alakú alapból indul ki. Az alap gyűrűben vert, valódi ezüst patinázott, az érme sorszámozott és műanyag kapszulában van elhelyezve. Az érme első oldalán középen található alakulatunk logója, alatta közvetlenül az érme sorszáma. A logó körül körbe felül magyar, alul pedig angol nyelven a jelmondatunk: "Erős Hit, Erős Akarat - Strong will, Strong Faith", ezüst betűkkel. A másik oldalon középen található a Magyar Honvédség logója, illetve a logó fölött "A hazáért", alatta pedig a körív szerint pedig "Magyar Honvédség" felirat, ezüst betűkkel.

//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/08/kis-coin-425mm-front.png
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/08/kis-coin-425mm-back.png
section-2a260c2
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/08/kozepes-coin-back_color.png
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/08/kozepes-coin-front_color.png

MH AA Közepes érem

Az MH AA közepes érméje egy 50mm átmérőjű, vörösrézből készült kör alakú alapból indul ki. Az alap gyűrűben vert, 22k arany bevonattal rendelkezik, a pereme gyémánt metszésű, az érme sorszámozott és műanyag kapszulában van elhelyezve.

Az érme első oldalán középen található alakulatunk logója, alatta közvetlenül az érme sorszáma. A logó körül körbe felül magyar, alul pedig angol nyelven a jelmondatunk: "Erős Hit, Erős Akarat - Strong will, Strong Faith", aranybetűkkel, a szöveg sávja zöld zománc festékkel van kitöltve.

A másik oldalon középen található a Magyar Honvédség logója, illetve a logó fölött "A hazáért", alatta pedig a körív szerint pedig "Magyar Honvédség" felirat, arany betűkkel, a szöveg sávja zöld zománc festékkel van kitöltve.

section-c05deae

MH AA Nagy érem

Az MH AA nagy érméje egy 60mm átmérőjű, vörösrézből készült nyolcszögletű alapból indul ki. Az alap gyűrűben vert 22 karátos aranybevonatú, pereme gyémántmetszésű.

A felületet zöld színű zománcfesték tölti ki. Az első oldalán található középen az MH Altiszti Akadémia logója, körülötte félkörívben alakulatunk jelmondatalatinul: "Fortis Fide, Fortis Voluntatis" .

A jelmondat aranyszínű betűkből áll, a félkörívű kerete pedig zöld színű. A másik oldalon középen Magyarország címere található, a Szent Korona helyett azonban egy arany színű, kardot fogó lovag került elhelyezésre, akinek a kardja felezi a címert középen.

Az érme alján ezüst színű várfal található, a felső részén pedig zöld háttéren arany színnel alakulatunk jelmondata "Erős Hit, Erős Akarat".

//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/08/nagy-coin-front-60mm_v2.png
//mhaa.honvedseg.hu/wp-content/uploads/2021/08/nagy-coin-back60mm_v2.png

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.